SPA za dušu

       Bašta polako tone u zimski san, a đakonije koje ste spremali od raznobojnog, ukusnog i organskog povrća biće vaš ponos na predstojećim slavljima. Sigurno je da će vas pitati zašto ste se odlučili, kako ste započeli…samo polako i mudro odgovarajte, tek toliko da ih zainteresujete. Primetiće gosti i vaš lep ten, energičnost i dobru liniju. A vi im šarmantno odgovorite da je za sve to zaslužna Vaša bašta.
A kako biste darove prirode iskoristili i za opuštanje i relaksaciju, predlažemo vam da u ove ledene dane svoje kupatilo pretvorite u vrhunski SPA i, sebi za dušu, uronite u kupku od morske soli, algi i aromatičnih ulja. Pre toga obezbedite dovoljno slobodnog vremena koje možete da posvetite sebi. Kako bi se i telo i um odmorili i regenerisali, prigušite svetlo, upalite mirišljavu cveću, pustite omiljenu muziku. Udahnite nekoliko puta duboko i pustite svim čulima da živaju.
U vodu stavite nekoliko kapi aromatičnog, esencijalnog ulja koji će vas opustiti i omekšati kožu. Treba ih koristiti u malim dozama. Možete da koristite i već rastvorena ulja koja se stavljaju direktno na kožu ili kosu i predivno mirišu.
Soli za kupanje su takođe obavezni deo SPA uživanja u vašem domu.. one imaju opuštajući miris, sposobnost da dubinski čiste kožu i prirodnim putem uklanjaju izumrle čelije. Ukoliko ne možete da ih kupite u blizini, stavite dve šake morske soli.
Ljubiteljima kupki na raspolaganju su i razni gelovi, mirišljave pene za kupanje, hidrantna mleka…

Autor: Organska bašta-Snežana Ognjenović