O školi 1991 – 2018.

Rad na razvoju organske proizvodnje u Srbiji

Snežana od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća. Poučena sopstvenim iskustvom u gajenju povrća po principima organske poljoprivrede, 1996. godine započinje sa seminarima u okviru projekta “Škola organskog baštovanstva” pri Centru za ekološko-etnološka istraživanja “Bostava” iz Beograda. Do 2011. godine:

  • Održava veliki broj seminara i predavanja iz organske poljoprivrede koja organizuju ekološka udruženja, poljoprivredne zadruge, državne institucije, opštine i mesne zajednice širom Srbije, kao predavač po pozivu.
  • Piše za časopise: „Zdrav život“, „Bilje i zdravlje“, “Moć prirode”, “Dobro jutro”, “Cvetna bašta”, “Farmer”…
  • Aktivno učestvuje kao predavač u aktivnostima mnogih udruženja: Društva za zdravu hranu i zaštitu životne sredine “Vrelo” iz Novog Sada, “Eko Centra” iz Beograda, “Centra za ekološko-etnološka istraživanja”, Udruženja za celovit razvoj čoveka “Vasa Pelagić”…
  • Učestvuje na nekoliko simpozijuma iz ekologije, održivog razvoja i proizvodnje zdravstveno-bezbedne hrane.
  • Član radnih grupa koje organizuju ministarstva, Institut za zemljište, Eko centar, …
  • Koautor je Prvog ekološkog neselja u Srbiji.

U svet izdavaštva ulazi 1996. godine sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju” koja je ujedno i edukativni materijal na brojnim seminarima i predavanjima. Tokom tog perioda nastale su i knjige “Vodič organskog baštovanstva” i “Organska bašta” koja je do sada imala veliki broj izdanja.

Škola je ponovo zaživela 2011. godine održavanjem seminara u okviru Nacionalnog udruženja „Serbia Organica„, a kasnije samostalno i u partnerskom odnosu sa udruženjem „Organska bašta“.

Danas se okviru ŠKOLE održavaju:

      ŠKOLA      osnovni nivo      RADIONICE   PREDAVANJA  KONSULTACIJE
Više informacija o školi možete dobiti popunjavanjem kontakt forme pri dnu strane ili slanjem upita na e-mail office@organskabasta.org.

Prijavite se za neki od nasih seminara, tako sto cete popuniti sledeci obrazac:
Odaberite seminar (obavezno)

RadionicaŠkolaDečije radioniceBesplatne konsultacije

Odaberite datum održavanja edukacije (obavezno)

21.04.2018.7.05. 2018.

Zahvaljujemo se na iskazanom interesovanju. Na Vašu e-mail adresu poslaćemo Vam dodatne informacije vezano za održavanje seminara.

Ciljevi udruženja crop